HYVÄÄ VAPPUA, KLARA VAPPEN! On vappu! Olin jo ihan unohtanut, että jo eilenhän sitä kuuluu juhlia ennen kun sain viestin Tampereelta, jotta koskenranta oli jo täynnä hyvän sään vuoksi. Meillä oli puoli seitsemältä vappuillallinen: hernekeittoa, hapankorppuja ja glögiä Suomesta. Lisäksi popcornia ja Ässä Mixejä. Katselimme elokuvan Sierra Leonen veritimanteista ja menimme nukkumaan jo aamuyhdeltä. Rauhallinen vappu. Ei ilmapalloja, mutta ilmavaivoja (hernekeitto ja ruishapankorput...) Tänään on luvassa opiskelua, vedenkantoa ja illalla Man on the Ledge-leffa.

Hyvin erilainen vappu kuin kaikki aiemmat. Ei simaa, ei munkkeja, ei Havis Amandoja tai valkolakkeja. Luennot on peruttu, eli taas on National Holiday. Se viimeviikkoinen National Holiday oli Sansibarin Tansaniaan yhdistämisen kunniaksi, mutta se on ilmeisesti kyseenalainen juhlapäivä, koska Sansibarilla asiasta ei olla yhtä innoissaan.

Koko viikonlopun kestänyt sade alkaa helpottaa ja perjantaiset pyykit voi jo kohta hakea sisään. En tarvitse hartiahuivia nyt. On ollut ihana kääriytyä lakanaan yöllä ja käyttää pitkälahkeisia ja huiveja. Hieman helpotusta helteeseen. Tasan kaksi viikkoa lähtöön. Kaksi viikkoa, se tuntuu niin lyhyeltä ajalta. Ensimmäisen viikon työvuorolista on jo selvillä, ja kesäyliopiston kurssit alkavat hetikohta paluuni jälkeen. Vielä olisi monta paikkaa, missä tekisi mieli käydä. Täytyy asennoitua niin, ettei harmita jollei pääsekään. Mikään ei ole itsestäänselvyys täällä, suuret suunnitelmat kaatuvat aina omaan mahdottomuuteensa ja pienimpienkin kanssa on sitä iänikuista säätämistä. Minä tahtoisin vain Bollywood-elokuviin ja Kariakoon torille... Ninapenda wali maharage kwa sababu ni chakula kizuri, lakini nitapika ugali leo. ← harjoittelua swahilinkokeeseen:)