Yksi syy siihen, että eilinen koe meni niin peffalleen oli että sain koealueen sähköpostiini vasta samana aamuna. Koealue oli kolme pdf-tiedostoa, kaikki joko itsestäänselvyyksiä tai asenteellista ja mielestäni asiaankuulumatonta tekstiä. Kehitysmaatiedekurssin piti käsitellä marxismia, panafrikanismia, demokratiaa ja naisten asemaa, mutta yllättäen sähköpostini oli täynnä ehkäisyvalistusta.

Tämän päivän koe oli suhteellisen helppo nakki: kolonialismia, etnisyysteorioita ja aasialaisten asemaa. Itse kurssin suhteen olin tosi pettynyt, koska odotin sosiologian (vastuulaitos sosiologian ja antropologian laitos) kurssilta paljon. Se olikin vain pelkkää historiaa – suurimmaksi osaksi muistiinpanot ovat samoja historian ja sosiologian luennoilta... Odotin paljon enemmän antropologista keskustelua ja kulttuurien erityispiirteiden tutkimista, kuin vaalituloksia ja vuosilukuja. Nyt tietysti meni kokeisiinluvut pitkälti kaksi yhdellä iskulla, mutta jäi vähän tympeä maku suuhun. Itse luennoitsija oli vallan mainio, eloisa ja hauska pieni mies.

Nyt pitäisi lukea aamun historian kokeeseen ja kerrata swahilia, puhumattakaan kirjallisuudesta mitä en ole vielä edes aloittanut. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.