Ihan kohta ainakin. Tulossa se on - kesä. Ja kesä(syys)loma, enää neljä kuukautta ja yhdeksän päivää lähtöön. Ukolla on nyt yhtä rokotetta vaille hoidettuna koko setti; lavantauti, hepatiitti A ja B, polio, jäykkäkouristus sekä keltakuume. Minun tulee uusia lavantauti (puolentoista vuoden välein).  Malarialääkkeetkin ovat valmiina, ukolle Lariamia mikäli hänkin ei saa niistä halluja ja ripulia kuten minulle kävi kokeiltuani. Itse saan kaverilta Doximycinit kahvitarjoilua vastaan. Aion täsmäottaa niitä aloittaen  vasta juuri ennen malaria-alueelle siirtymistä.

Vakuutukset löytyvät, lentoliput samoin (niihin tuli pieni muutos: yhtiö ilmoitti aikovansa lentää Lontoosta Jo'burgiin 20 minuuttia nopeammin), kuten myös retkityynyt ja matkaoppaat. Laskin, että kahden viikon yöpymisiin, aktiviteetteihin ja neljän maan sisällä sekä välillä liikkumiseen pitää varata 300€/naama - ei paha! Emme käytä mitään matkatoimistoa, vaan ostamme liput paikan päällä.

Ihanaa on sekin, että saavumme Victorian putouksille juuri täydenkuun yönä, jolloin siellä on harvinainen ilmiö lunar rainbow, kuun aikaansaama sateenkaari. Käymme luultavasti Mosi-o-Tunyan luonnonpuistossa, mutta jos se on aivan ylihinnoiteltua, pitänee jättää väliin. Kyllä siellä joitain leijonatarhoja ainakin löytyy sijalle.

Minun pitäisi odottaa tätä häämatkaa ihan täysillä innoissani, ja niin teenkin, mutta huomattavan osan ajatuksistani täyttää tällä hetkellä sitä seuraava reissu. Halusin, tottakai, lähteä ulkomaille tekemään graduun liittyvää kenttätyötä kuten kuka tahansa antropologi. Koska olen jo kurkkuani myöten täynnä tätä kituuttamista ja töiden sekä opiskelujen välille repeämistä, ajattelin kuitenkin vain haastatella suomalaisia informantteja ja se siitä - olisin valmistunut ensi jouluksi. Mutta kukaan ei sen jälkeen tarjoa minulle viittä tonnia matkustelusta enkä saa valtiota takaamaan matalakorkosta lainaa tarvittaessa! Matkustaminen on kuitenkin minulle se ykkösjuttu, ei nopea työuran käyntiin saaminen. Tein eilen päätöksen: lähden Sansibarille rastakommuuniin. Tosin vasta tasan vuoden päästä.