Terveisiä paratiisirannalta! Aivan järkyttävä helle, jota pakenimme tunnin ajomatkan päähän uimaan. Tosin vesi oli KUUMAA. Siis aivan oikeasti kuumaa, aivan kuin olisi kylvyn ottanut kun valtamereen pulahti. Paikka oli upea, aivan uskomattomat luksus-puitteet. Limsaa on kulunut, mutta eihän tuo puoli litraa maksa kuin 25 centtiä (jos vie pullon takaisin).

Sosiologia on ainoa aihe, mikä kiinnostaa minua aivan oikeasti. Kaiken huipuksi opettaja on aivan mahtava. Tiistainakin oli tarkoitus puhua uskonnoista, mutta hän innostui kertomaan (jopa demonstroimaan) Tansanian ja naapurimaiden joidenkin yksilöiden omituisista seksuaalisista mieltymyksistä. Kuka tekee sen koiran, kuka aasin kanssa ja joku jopa kanojen, oli lehdessä lukenut. Vähän aikaa sitten hän kertoi maasaista, jotka katsovat omistavansa kaiken maan, karjan ja ilmeisesti myös naiset. Kuka tahansa maasaimies voi ”lainata” toisen vaimoa, kunhan iskee keihäänsä naisen majan ulkopuolelle. Tietää oma ukko sitten olla ryntäämättä sisään kesken kaiken. Jollei vierailija ole maasai, hän menettää henkensä.

Kuulemma täällä on kunnon poppamies tuolla Arushassa päin. Hän tarjoaa juotavaa kupistaan, 25 senttiä, ja tuo ihmejuoma parantaa kaiken syövästä aidsiin. Miehen luo on viikon mittainen jono, hän on tunnettu kautta maan.

Että sellaista tänne päin. Launtaina on maasaimarkkinat ja sunnuntaina mennään sinne luonnonpuistoon villieläimiä bongailemaan.