No niin, löytyihän viimein aikaa päivittää! Emme siis jääneet maahan jumiin kahakoiden takia, vaan yksinkertaisesti aikaa ei ole ollut ennen valmitumiseen liittyviltä kiireiltä ja töiltä. Viimeisenä päivänä siellä jo tapettiin porukkaa ja autot paloivat Muhammed-pilakuvakohun takia. Me olimme turvassa, mitä nyt pari laukausta. Dramaattisin hetki oli, kun yläätäen puheksi myrksy ja se katkaisi liitovarjon narun. Kauhuissamme katsoimme, kun kaksi ihmistä katosi myrskytuuleen. Onneksi heidät saatiin myöhemmin kiinni. Se tuuli oli kovin eläissäni, roskta piiskasivat jakoja, tuuli repi vaatteita päältä ja autiomaan hiekka tunsi kaikkialle. Pelottavaa oli myös eksyä huumekuskin taksiin matkalla sirkukseen, ja siellä oli pelottavia temppuja esittäviä nuorallakävelijöitä ja mies häkissä viiden täysikasvuisen tiikerin kanssa. Paluumatkalla rankkasateessa erän ystävällinen ohikulkuja tarjosi kyydin keskustaan. Hän paljastui katakombien oppaaksi. Aito ystävällisyys palautti uskon ihmisiin muutamiin huijausyrityksiin törmättyä. Toimme siis sateen Saharaankin. Sielläkin tuli parintippaa siis, mikä on sinänsä harvinaista. Viimeisinä päivinä Soussessakin satoi ja salamoi olan takaa. Kuvat kertokoot loput. Dromedaariratsastuksesta ei valitettavasti ole kuvaa, vaikka se retken kokokohtia olikin ja paksujen tätien epätoivoisissa yrityksissä pysyä kyydissä olisi varmasti ollut kuvattavaa. 
Roomalaisten rakentama colosseum

Merenrantataidetta - tunisialaisten vastine Eiffel-tornille 


Saharan porteilla


Kotivierailu "luolaperheen" luona. Ainoa tapa asua viileästi tuolla. Emme ollet ainoat, kuten kuvasta voi päätellä. Se Sahara-reissussa hieman jurppi, kun reitti vie sinne minne kaikkien muidenkin turistibussienkin... 


Auringonnousu Saharassa


Sahara


Mokomat dromedaarit!

Star Wars-kylän kulissit ovat yhä Saharassa - ja yksi suosituimmista turistikohteista.

Keidas keskellä Saharaa. Tuosta solasta ei päässyt läpi, vaikka puoli tuntia odotimme. Kuljimme ilmeisesti väärään suuntaan:(Kairouanin Suuri Moskeija, islamin uskon kolmanneksi tärkein pyhiinvaelluskohde.
Soussen Suureen Moskeijaan pääsi sisälle, mutta vain hyvin verhotuneena.


Soussen ihana Medina, vanha kaupunki.


Välimeren rantaa


Sousse

Myrskytuulipäivä


"Suomennettu" ruokalista:)