Nyt alkoi siis sadekausi, on ollut kunnon ukkosia ja nyt sähkökatkoja. Ensin ei ollut vettä, sitten ei ruokaa ja nyt on sähköpula...

 

Saas nähdä miten Malawin reissun käy, siellä on piereskely laitonta. Samoin muun muassa hautuumaan poikki oikaisu. Valtio haluaa saada kuriin ”ilmaa päästelevät” kansalaiset. Tällä papudieetillä taitaa kyllä linnatuomio uhata!

 

Olen saanut tänään valtavan hyvää palvelua! Olin noin tunnin taas matkapuhelinliikkeessä riehumassa. Uhkasin polttaa koko paikan, jollei ala netti pelaamaan, sillä 5 euroa tunnissa on aika suolainen hinta. Prepaid on monta kertaa loppunut tunnissa, vaikka sen pitäisi kestää viikon... Vihdoin alkoi asia sujumaan kun oli eri myyjä kuin viimeksi, sain uuden SIM-kortin ilmaiseksi. Myyjä kyllä muisti minut edellisistä kerroista kun olen liikkeessä ollut huutamassa. Myöhemmin kävimme kahvilassa, ja sielläkin oli joku tuttu. Hän teki kahvin oikein rakkaudella ja kantoi kupin pöytään asti – 15 centin ostoksen. Ruokakaupassa yksi naismyyjä tuli huolestuneena kysymään, missä olen ollut kun ei ole näkynyt pitkään aikaan. Nautin suunnattomasti siitä, että täällä voi olla oma itsensä. Tunteet saa suht' vapaasti näyttää. Suomessa ei tulisi mieleenkään huutaa ja käkättää ja vitsailla estoitta kauppaa hieroessa.  

Koska ukkostaa niin kovin ja sataa, en lähdekään telttailemaan. Lauantai-aamuna lähdemme Bagamoyoon.